Hoppa till innehåll

Bokning, lärling

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Lärling, 1250 poäng

Bokning

Arbetsuppgifter

Denna utbildning leder till arbete på exempelvis hotell, konferensanläggningar, bokningsbolag och kontorshotell. Arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats. Vanliga arbetsuppgifter är att stå i reception, ta emot bokningar, planera för event och konferenser, svara på frågor och ge service till gäster och kunder, arbeta med kundservice via telefon eller internet, organisera möten och event eller arbeta med marknadsföring.

Förmågor

Eftersom du har mycket kundkontakt är det viktigt att du är serviceinriktad och kan ge ett bra bemötande. Det är också viktigt att vara noggrann, lösningsfokuserad, stresstålig och ha god samarbetsförmåga.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för hotellreceptionist. Länk: Hotellreceptionist

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i matematik på grundläggande nivå, svenska 1/svenska som andraspråk 1 och engelska 5 eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

HTXAAR

Anmälningskod

HTXAAR-LÄ

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (13 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.